På denne serie fotos fra Pietrasanta (Fotograf Patricia Francescetti) kan man følge Jørgen Haugen Sørensen i gang med tegningerne til Frisen ”Svaret” til Retten på Frederiksberg. 

Den næsten 10 meter lange grafiske frise, bestående af 6 indrammede -og sammenhængende værker, skal hænge i gangarealet indenfor i Retten på Frederiksberg.

 

Jørgen Haugen Sørensens beskriver ideen bag frisen således:

På frisen ser man en flok mennesker som står og kigger på ”Svaret”. Længere fremme nærmer andre flokke sig nysgerrigt, mens den store gruppe, ved frisens afslutning, holder sig på behørig afstand. Er de uinteresserede, eller frygtsomme ?

"...Den frise som jeg gerne vil skabe til gangarealet indenfor Retten på Frederiksberg hænger sammen med skulpturen, som står uden for retten, på Skyggens plads. Skyggen er en figur, som leder efter svar på spørgsmål. Den er et billede på en erfaring, en selvforskyldt erfaring kunne man sige. Den overvejer sit eget billede og stiller spørgsmål ved sine handlinger. Og hvis Skyggen stiller spørgsmål, så handler frisen om at søge et svar..."

Svaret findes allevegne, det ligger i hver en ting, men det er samtidig vores alles ulykkelige situation, at vi ikke kan tyde det - at svaret er uden kode.

Det er derfor at vi hele tiden bliver nødt til at arbejde med vores samfund og indbyrdes forhold, da svaret flytter sig hele tiden.

Vi holder samtalen åben og i bevægelse.

 

Det grafiske arbejde er udført med fotogravure, en teknik der ikke alene gengiver værket præcist på papiret, det intensiverer farven på sin egen særegen måde. Det er det grafiske værksted Benveniste Contemporary i Madrid der står for udførelsen af frisen.

For at se fotos og læse mere om Skyggen