Messums Wiltshire, 2020

Beyond the Vessel: Fortællinger i moderne europæisk keramik

22. februar - ...

En større udstilling med international nutidig skulptur i Messums Wiltshire vil fremhæve en ny skole for europæiske kunstnere, der bruger ler til at kommentere moderne emner fra forurening til krig.

Det forbløffende udvalg af teknikker, der bruges til at skabe værkerne, er kraftige påmindelser om den vedvarende betydning af det håndlavede i kunsten såvel som historierne, der understøtter europæisk identitet. Fra Odysseus til Odin har gamle myter og fortællinger altid været en anledning til kunstneres fantasi, og nu, når Europa spreder sig, spredes interessen for dem blandt kunstnere af alle genrer - men især dem, der bruger ler.

Fra Bertozzi og Casonis smukt udformede skulpturede hoveder lavet af frugt og blomster til Kim Simonssons Moss People, der vandrer i skovene uden et hjem, er showet en visuel fest og vigtig kommentar til vores tider.

Udstillingen, der flytter til Messums Wiltshire fra Koç Foundation i Istanbul, hvor den har tiltrukket over 40.000 besøgende, er en af ​​de største udstillinger af moderne keramik, der er blevet monteret i det sidste årti i Europa. Det vil vise, hvordan homerisk, tysk og norrøn mytologi fortsat inspirerer nogle af de bedste figurative skulpturer i verden.

Udstillingen indeholder værker af fjorten kunstnere fra ni lande, herunder: Sam Bakewell, Giampaolo Bertozzi og Stefano Dal Monte Casoni, Claire Curneen, Christie Brown, Phoebe Cummings, Bouke de Vries, Kim Simonsson, Jørgen Haugen Sørensen, Carolein Smit, Malene Hartmann Rasmussen og Vivian van Blerk.

'Dette show demonstrerer den vedvarende styrke af historiske fortællinger manifesteret i leretmateriale - det ældste og mest universelle kunstneriske materiale omkring' siger Johnny Messum, direktør for Messums Wiltshire. 'Det fokuserer på, hvordan ler, der ofte bruges simpelthen til at fremstille fartøjer og andre utilitaristiske genstande, har potentialet til at være en af ​​de mest delikat bearbejdede og alligevel magtfulde i hænderne på kunstnere, der har enestående dygtighed og vision og udtrykker menneskelig følelse med den største grad af subtilitet. ' Han tilføjer: 'Gamle myter har gentaget generationer, og de menneskelige egenskaber og arketyper, de har, har inspireret en spændende ny bølge af kunstnere.'

I kataloget er essays af Glen Brown, professor i kunst ved Kansas University, Paul Greenhalgh, direktør for Sainsbury Center og Catherine Milner, kurator for Messums. Kataloget er 300 sider med fotografier af Sylvain Deleu.