.

Skulpturballetten The Crowd, 2017, Pietrasanta

Resultatet af et ekstremt inspirerende tværkunstnerisk samarbejde. I processen blev mødet mellem skulptur, dans og musik en hvirvelvind af gensidige påvirkninger, der blev til selve drivkraften i skabelsen af denne skulpturballet. 

The Crowd er udviklet til den italienske festival Danza in Arte a Peitrasanta (DAP Festival 2017), hvor den spiller i starten af juli.

The Crowd spillede i København på Ofelia Plads 8. juli kl. 18 og 9. juli kl. 18 samt kl. 20.

Koreografi: Sebastian Kloborg
Skulptur: Jørgen Haugen Sørensen
Musik: Kim Helweg

Forestillingen varede ca. 30 min.

Fotos Luca Di Bartolo

Skulpturballetten The Crowd, 2017, København

Casper Koeller på Facebook om:

THE CROWD – En skulptur, en koreografi og et stykke musik

Skulpturballet på Ofelia Plads v/Skuespilhuset ⭐⭐⭐⭐⭐

Død, kærlighed, sammenhold og ensomhed i den bagende sol. Det var hvad vi fik serveret da Sebastian Kloborg præsenterede sin helt fantastiske danseforestilling The Crowd på Ofelia Plads ved Royal Danish Playhouse i København.

Han har kreeret den til den italienske festival Danza in Arte a Pietrasanta, og lige efter opførslen i Italien, blev forestillingen så opført i strålende sol på Ofelias Plads.

Og hvilken triumf for Sebastian Kloborg, som sammen med komponisten Kim Helweg og billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen har skabt deres helt egen fusions-kategori indenfor dans, musik og skulpturkunst; Skulpturballetten.

De fire dansere - Thomas Johansen, Elena Martinez, Ana Sendas og Csongor Szabo - var alle både prægtige, rørende, sensuelle og rå i deres levendegørelse af det tværkunstneriske samarbejde, og sammen med – eller rettere: op ad den dominerende skulptur, var deres dans og udtryk i solen helt vidunderlig.

Og selvfølgelig rammede Kim Helwegs inciterende musik smukt følelserne ind uden at overfortolke dem, selv om man til tider – med fuldt overlæg - blev revet den ene vej med musikken, og den anden med dansen.

Dejligt at scenekunsten ikke går i dvale bare fordi det er sommer… 😊 .

 

Fotos © Casper Koeller & Ofelia Plads