Henie Onstad Kunstsenter, Oslo

1976

Henie Onstad Art Center (HOK) åbnede i 1968 og udmærkede sig fra starten som et vigtig mødested og udstillingssted for den nye kunst. Institutionen blev skabt af en donation fra kunstsamlere Sonja og Niels Onstad. Da de valgte at kalde stedet et kunstcenter i stedet for museum var der tale om et bevidst valg. Formålet var at signalere, at dette var ikke bare et sted for bevarelsen af ​​kunst, men også en eksperimentel arena for produktion af kunst.

I dag HOK en af ​​de førende kunsthaller i Norge, som viser norsk og international samtidskunst samt modernisme. HOK er en aktiv arena for debat og social kritik og arbejder aktivt for at give offentligheden mulighed for unikke og meningsfulde møder med kunst. Institutionens unikke position ligger i det tværfaglige område; i forholdet mellem billedkunst, musik, performance og den historiske avantgarde.

HOKs samling består af mere end 4.000 værker, der spænder fra fokus på modernister fra den franske skole som Pierre Soulages, Maurice Estève, Hans Hartung, Picasso, Matisse, Juan Gris og andre særlige samlinger inden Fluxus- og Cobra bevægelsen. Bygningen er omgivet af en stor skulpturpark med mere end tyve skulpturer skabt af norske og internationale kunstnere som Arnold Haukeland, Per Inge Bjørlo og Henry Moore. Dele af samlingen er altid fremme på udstillinger. HOK bevarer og udvikler kollektionen med et vågent øje med de internationale bevægelser i kunstverdenen.

Fotograf @ Jette Mühlendorph