10. September 2019

ARTER - Space for Art, Istanbul.

Jørgen Haugen Sørensen er inviteret til at deltage i en udstilling moderne skulptører i keramik på Koc-fonden i Istanbul. Udstillingen åbner den 10. september 2019, er kurateret af Catherine Milner, og finder sted på Arter Museum, sammenfaldende med åbningen af den nye placering af dette store kunstmuseum for samtidskunst; den største i Mellemøsten.

Arter forlader sin nuværende bygning, hvor den har været aktiv siden 2010 og flyttet til sit nye hjem, der skulle åbnes i september 2019. Som et datterselskab af Vehbi Koç Foundation (VKF) blev Arter åbnet i 2010 med det formål at skabe en bæredygtig infrastruktur til produktion og udstilling af samtidskunst. Arter har til dato præsenteret 35 solo- og gruppeudstillinger med tilhørende publikationer, foredrag, forestillinger og workshops; samt ydet støtte til produktion af 183 kunstværker inden for rammerne af disse udstillinger. 

I sin nye bygning i Dolapdere-distriktet i Istanbul, der er planlagt til at åbne i 2019, som også markerer 50-årsdagen for Vehbi Koç-stiftelsen, vil Arter præsentere udstillinger fra, men ikke begrænset til, dets samling samt forestillinger og arrangementer på tværs af discipliner. 

Arters nye bygning er designet af Grimshaw Architects (UK) og har 18.000 kvadratmeter indendørs område. Udover udstillingsgallerier og en skulpturterrasse, vil bygningen rumme udstillingssale, læringsområder, et bibliotek, et laboratorium, en kunstboghandel og en café.

Arters tidligere bygning på Istiklal Street er i øjeblikket under renovering og vil blive genåbnet også i september 2019, som et endnu ikke-navngivet udstillingsområde, der drives af Vehbi Koç Foundation.

Besøg ARTER - Space for Arts hjemmeside